Jeugd

Badminton & Zaalvoetbal voor Jongeren / Seizoen 2019 - 2020
Op zaterdag van 12:00 tot 13:00 (badminton) en van 13:00 tot 14:30 (zaalvoetbal)
BADMINTON
image-296190-Badminton_kids_09.02.2018_cut.w640.png
ZAALVOETBAL
image-344204-Zvb_kids_oktober_2019_02-8f14e.w640.jpg

START NIEUWE SEIZOEN

5 september 2020


Monitorenteam

Voor de begeleiding van onze JEUGD activiteiten kunnen wij rekenen op een vast team van vrijwilligers dat zich elke zaterdag met veel enthousiasme inzet voor onze jongeren, alsook op een heleboel invallers die voor ons klaarstaan in geval van nood.​​​​​​​

Aan al deze mensen een welgemeende DANKJEWEL!
​​​​​​​

Nadia
Badminton - meer dan 20 jaar lid

Nadia staat altijd trouw op post aan de ingang om iedereen welkom te heten. Nadien vervoegt zij een groepje badmintonners waar nog geen monitor bijstaat of waar ze een extra handje kan helpen.

" Mikra is enorm belangrijk voor mij. Ik vind het tof dat onze monitoren onze jonge leden op een ontspannen manier heel wat bijbrengen. Ik vind het fantastisch dat jongeren die bv. al sinds hun zesde lid zijn bij Mikra nog steeds met plezier komen badmintonnen bij de afdeling (jong)volwassenen, ook na 10+ jaar lidmaatschap. Het feit dat ze mij dan telkens 'onder tafel' spelen, moet ik er dan wel bijnemen! Bij onze allerjongsten is het echt opmerkelijke hoeveel ze op korte tijd bijleren. Ik ben ervan overtuigd dat de typische aanpak van Mikra - evenwicht tussen veel bijleren en plezier met wederzijds respect tussen kind en monitor - daar een cruciale rol in speelt. Ik hoop dat Mikra deze manier van werken nog vele jaren kan verderzetten."
Françoise
Badminton - ongeveer 15 jaar lid

Françoise is één van de monitoren die zich ontfermt over onze allerjongste badmintonners. Met een groot hart voor de kinderen ligt de nadruk bij haar op plezier maken zonder het badmintonnen uit het oog te verliezen.​​​​​​​

" Het geeft mij een enorme boost om de kids zo enthousiast bezig te zien. Nieuwe kindjes leren kennen, samen dingen ontdekken en kennis doorgeven, daar doe ik het voor. Het is voor mij een bron van energie! "
Vanessa
Badminton - ongeveer 2 jaar lid

Vanessa is één van de monitoren die zich ontfermt over onze allerjongste badmintonners. Haar eeuwige glimlach en liefdevolle aanpak vormen de brug tussen het aanleren van badminton en het behouden van de speelsheid van het kind.

" Ik ben monitor bij Mikra omdat mijn passie ligt bij kinderen. Bezig zijn met jongeren maakt mij ontzettend blij. Elke week opnieuw is er een leuke sfeer en je krijgt zoveel vriendschap terug van de kids! "

Luc T
Badminton - ongeveer 5 jaar lid

Trouwe monitor, coach én mentor van onze oudste badmintonners. Met gerichte oefeningen traint Luc T zowel de conditie, de techniciteit als het spelinzicht van zijn jongens, wat ze dan geregeld mogen bewijzen in duelerende wedstrijdjes.

Ik ben altijd graag met jeugd bezig geweest en vind het fijn om hen vorderingen te zien maken in iets wat ze graag doen. Bovendien houdt een uurtje badminton hen weg van digitaal tijdbederf. "
Ronny
Badminton - ongeveer 12 jaar lid

Ronny is onze 'allround' monitor. Hij springt in wanneer nodig en heeft, net zoals Philippe, geen vaste groep. Technische oefeningen, kleine wedstrijdjes of gewoon wat 'heen en weer' badmintonnen, het kan bij hem allemaal.

" Ik vind het zeer belangrijk dat kinderen willen sporten.
Je eigen ervaring met hen delen, samen sporten en ze zien vooruitgaan in hun sport, dat maakt het bijzonder leuk. "
Philippe
Badminton - ongeveer 30 jaar lid

Philippe brengt heel wat technische kennis bij en verplaatst zich daarom van groepje tot groepje. Gerichte oefeningen, frequente feedback en positieve aanmoedigingen zijn typisch aan zijn manier van lesgeven.

"  Ik ben monitor om de jeugd iets bij te brengen, vanwege het plezier om les te geven, de toffe sfeer en de vriendschap van iedereen. "
Florian
Badminton - 15 jaar lid

Leden als Florian zijn een ware herinnering aan waar het bij Mikra om draait. Al 15 jaar lid en nog steeds met veel plezier trouw op post op zondagavond. Als over-enthousiaste jeugdspeler heeft hij doorheen de jaren geleerd om zijn energie en explosiviteit op een juiste manier te gebruiken in zijn spel. Een waardevolle aanwinst voor ons monitorenteam met een dergelijk mooi parcours in de rugzak.

"  Op aanraden van mijn ouders ben ik op mijn 6 jaar bij Mikra beginnen badmintonnen, een beetje tegen mijn zin. Daarna heb ik nooit meer willen stoppen. Mikra is een topclub met leuke mensen. Ik ben fier dat ik als monitor mag worden aangesproken! "
Kiara
Badminton - 1 jaar lid

" Ik ben monitor bij Mikra om de kinderen wat nieuws aan te leren. Het is fijn om te zien hoe zij leren uit hun fouten en op die manier evolueren doorheen de tijd."
Jonas
Badminton
Luca
Badminton - 11 jaar lid

Luca is zelf een 'jeugdproduct' van Mikra en speelt sinds dit seizoen bij de (jong)volwassenen. De trainingen van andere monitoren zitten dus nog fris in het geheugen, die hij nu zelf kan overbrengen op de jongere generaties.

" Ik vind het leuk om met kinderen om te gaan. "
Lynn VM
Badminton - meer dan 10 jaar lid

Lynn speelt al van kleins af aan bij Mikra en heeft een prachtige evolutie gemaakt. Zij is het ideale voorbeeld van een jeugdproduct uitgegroeid tot een topspeelster die nu klaar is om zelf alle kneepjes van het vak door te geven aan de huidige kids.

" Als klein kind begon ik te badmintonnen bij Mikra. Door mijn trainers en het Mikra-bestuur ben ik meer en meer gegroeid. Ik geef die kennis en vaardigheid graag door aan de kinderen. Het is leuk om ze te zien evolueren en het mikrabestuur af en toe te helpen. "
Margot
Badminton - 4 jaar lid​​​​​​​

Margot begeleidt meestal onze jongeren van +/- 8 jaar. Zelf kijkt ze, naar eigen zeggen, enorm uit naar de zondagavond om te komen badmintonnen. Dat plezier is ook op zaterdag te merken wanneer ze met de meest goedhartige aanpak onze jonge badmintonners begeleidt.

" Ik sta enorm versteld hoe goed de kids al kunnen badmintonnen, en ik doe mijn best om dat nog te verbeteren. Sporten vind ik erg belangrijk, en zolang ze ook lol hebben zullen ook zij met plezier komen spelen. Ook op dat vlak hoop ik als monitor een invloed te hebben. "
Luc DF
Badminton & Zaalvoetbal - Stichter van Mikra

Luc DF verzorgt de basis techniciteit bij onze allerjongste badmintonners. Zeer jonge en/of onervaren kids trainen eerst een aantal sessies met Luc DF zodat ze nadien andere groepjes kunnen vervoegen voor meer gevorderde en uitgebreide training.

Ik vind het leuk om kinderen in aanraking te laten komen met sport om op die manier hun liefde voor sport te laten ontwikkelen en groeien. Ik vind het ook belangrijk dat dit op een betaalbare manier kan. "
Lynn W
Badminton & Zaalvoetbal - ongeveer 12 jaar lid​​​​​​​

Voorgaande seizoenen was Lynn al monitor badminton en nu springt zij ook af en toe in bij het zaalvoetbal. Zelf is ze lid van onze badmintonafdeling voor (jong) volwassenen en ze speelt elders ook zaalvoetbal. Daarnaast is zij aanvoerder van onze 'onofficiële' en vriendschappelijke damesploeg de Mikranettes.

" Bij Mikra heb ik zelf alle kneepjes van zowel badminton als zaalvoetbal geleerd. Dat geef ik nu graag door. Ik vind het fijn om de kinderen te zien groeien en een band met hen op te bouwen. Spaar mooie, fijne momenten en koester ze."
Adri
Zaalvoetbal - 4 jaar lid

Adri is lid van onze vriendschappelijke zaalvoetbalploeg, de OT's, en sinds dit jaar een vaste waarde als monitor van onze jonge zaalvoetballers. Zijn enthousiasme en creativiteit vormen een perfecte mix voor plezierige én leerrijke lessen.

" Ik vind het leuk om de kids plezier te zien beleven aan het samen sporten en het is mooi om ze te zien groeien in het voetbal, dus daar help ik graag een handje aan mee! "
Ben
Zaalvoetbal - ongeveer 4 jaar lid

" Het is geweldig leuk om vooruitgang te zien bij de jonge spelers in de wetenschap dat ik er wellicht iets mee te maken heb. "

Marc
Zaalvoetbal - 17 jaar lid

" Ik vind het leuk om de jeugdspelers iets bij te brengen in het voetbal. Zelf is voetbal voor mij een uitlaatklep en een samenzijn onder vrienden. Dat hoop ik ook te kunnen creëren voor de jongeren. "