Jeugd

Badminton & Zaalvoetbal voor Jongeren / Seizoen 2020 - 2021
Op zaterdag van 12:00 tot 13:00 (badminton) en van 13:00 tot 14:30 (zaalvoetbal)
BADMINTON
image-296190-Badminton_kids_09.02.2018_cut.w640.png
ZAALVOETBAL
image-344204-Zvb_kids_oktober_2019_02-8f14e.w640.jpg
September 2020
5, 12, 19

Oktober 2020
3, 10, 17, 24

November 2020
7, 14, 28
December 2020
12, 19

Januari 2021
9, 16, 23, 30

Februari 2021
6, 13, 20, 27
Maart 2021
13, 27

April 2021
17, 24

Mei 2021
8, 15, 29
Juni 2021
5

Monitorenteam

Voor de begeleiding van onze JEUGD activiteiten kunnen wij rekenen op een vast team van vrijwilligers dat zich elke zaterdag met veel enthousiasme inzet voor onze jongeren, alsook op een heleboel invallers die voor ons klaarstaan in geval van nood.​​​​​​​

Aan al deze mensen een welgemeende DANKJEWEL!

*****

Nadia
Badminton

Nadia staat altijd trouw op post aan de ingang om iedereen welkom te heten en vragen van ouders te beantwoorden. Nadien begeleidt ze een groepje badmintonners.

" Mikra is enorm belangrijk voor mij. Ik vind het tof dat onze monitoren onze jonge leden op een ontspannen manier heel wat bijbrengen. Ik vind het fantastisch dat jongeren die bv. al sinds hun zesde lid zijn bij Mikra nog steeds met plezier komen badmintonnen bij de afdeling (jong)volwassenen, ook na 10+ jaar lidmaatschap. Het feit dat ze mij dan telkens 'onder tafel' spelen, moet ik er dan wel bijnemen!
Bij onze allerjongsten is het echt opmerkelijke hoeveel ze op korte tijd bijleren. Ik ben ervan overtuigd dat de typische aanpak van Mikra - evenwicht tussen veel bijleren en plezier met wederzijds respect tussen kind en monitor - daar een cruciale rol in speelt. Ik hoop dat Mikra deze manier van werken nog vele jaren kan verderzetten!"
Françoise
Badminton

Françoise is één van de monitoren die zich ontfermt over onze allerjongste badmintonners. Met een groot hart voor de kinderen ligt de nadruk bij haar op plezier maken zonder het badmintonnen uit het oog te verliezen.​​​​​​​

" Het geeft mij een enorme boost om de kids zo enthousiast bezig te zien. Nieuwe kindjes leren kennen, samen dingen ontdekken en kennis doorgeven, daar doe ik het voor. Het is voor mij een bron van energie! "
Cindy
Badminton

Cindy is één van de monitoren die zich ontfermt over onze allerjongste badmintonners.

" Als beroep sta ik in de voor- en naschoolse opvang omdat ik graag met kinderen bezig ben. Om diezelfde reden wilde ik ook graag deel uitmaken van het monitorenteam bij Mikra. "

Philippe
Badminton

Philippe brengt heel wat technische kennis bij en verplaatst zich daarom van groepje tot groepje. Gerichte oefeningen, frequente feedback en positieve aanmoedigingen zijn typisch aan zijn manier van lesgeven.

"  Ik ben monitor om de jeugd iets bij te brengen, vanwege het plezier om les te geven, de toffe sfeer en de vriendschap van iedereen. "
Ronny
Badminton

Ronny is onze 'allround' monitor. Hij springt in wanneer nodig en heeft, net zoals Philippe, geen vaste groep. Technische oefeningen, kleine wedstrijdjes of gewoon wat 'heen en weer' badmintonnen, het kan bij hem allemaal.

" Ik vind het zeer belangrijk dat kinderen willen sporten.
Je eigen ervaring met hen delen, samen sporten en ze zien vooruitgaan in hun sport, dat maakt het bijzonder leuk. "
Lynn VM
Badminton

Lynn speelt al van kleins af aan bij Mikra en heeft een prachtige evolutie gemaakt. Zij is het ideale voorbeeld van een jeugdproduct uitgegroeid tot een topspeelster die nu klaar is om zelf alle kneepjes van het vak door te geven aan de huidige kids.

" Als klein kind begon ik te badmintonnen bij Mikra. Door mijn trainers en het Mikra-bestuur ben ik meer en meer gegroeid. Ik geef die kennis en vaardigheid graag door aan de kinderen. Het is leuk om ze te zien evolueren en het Mikra-bestuur af en toe te helpen. "
Florian
Badminton

Leden als Florian zijn een ware herinnering aan waar het bij Mikra om draait. Al 15 jaar lid en nog steeds met veel plezier trouw op post op zondagavond. Als over-enthousiaste jeugdspeler heeft hij doorheen de jaren geleerd om zijn energie en explosiviteit op een juiste manier te gebruiken in zijn spel. Een waardevolle aanwinst voor ons monitorenteam met een dergelijk mooi parcours in de rugzak.

"  Op aanraden van mijn ouders ben ik op mijn 6 jaar bij Mikra beginnen badmintonnen, een beetje tegen mijn zin maar al snel wilde ik nooit meer stoppen. Jonas heeft me veel geleerd en veel doen zweten. Tips die ik als kind van hem als monitor meekreeg pas ik vandaag nog toe op zondagavond. Mikra is een topclub met leuke mensen. Ik ben fier dat ik als monitor mag worden aangesproken! "
Lara
Badminton

Lara is één van de monitoren die zich ontfermt over onze allerjongste badmintonners.

" Ik ben monitor bij Mikra omdat ik graag met kinderen omga en hen iets wil bijleren. "

Kiara
Badminton

Kiara is één van de monitoren die zich ontfermt over onze allerjongste badmintonners.

" Ik ben monitor bij Mikra om de kinderen wat nieuws aan te leren. Het is fijn om te zien hoe zij veel bijleren en op die manier evolueren doorheen de tijd."
Luca
Badminton

Luca is zelf een 'jeugdproduct' van Mikra en speelt sinds september 2019 bij de (jong)volwassenen. De trainingen van andere monitoren zitten dus nog fris in het geheugen, die hij nu zelf kan overbrengen op de jongere generaties.

" Ik vind het leuk om met kinderen om te gaan. "
Luc T
Badminton

Luc T was vele jaren trouwe monitor, coach én mentor van onze oudste badmintonners. Met gerichte oefeningen trainde Luc T zowel de conditie, de techniciteit als het spelinzicht van zijn jongens, wat ze dan geregeld mochten bewijzen in duelerende wedstrijdjes. Vanaf dit seizoen neemt Luc T de 10 tot 11-jarige jongens onder zijn hoede.

Ik ben altijd graag met jeugd bezig geweest en vind het fijn om hen vorderingen te zien maken in iets wat ze graag doen. Bovendien houdt een uurtje badminton hen weg van digitaal tijdbederf. "
Margot
Badminton

Margot begeleidt meestal onze jongeren van +/- 8 jaar. Zelf kijkt ze, naar eigen zeggen, enorm uit naar de zondagavond om te komen badmintonnen. Dat plezier is ook op zaterdag te merken wanneer ze met de meest goedhartige aanpak onze jonge badmintonners begeleidt.

" Ik sta enorm versteld hoe goed de kids al kunnen badmintonnen, en ik doe mijn best om dat nog te verbeteren. Sporten vind ik erg belangrijk, en zolang ze ook lol hebben zullen ook zij met plezier komen spelen. Ook op dat vlak hoop ik als monitor een invloed te hebben. "
Jonas
Badminton & Zaalvoetbal
Lynn W
Badminton & Zaalvoetbal

Voorgaande seizoenen was Lynn al monitor badminton en nu springt zij ook af en toe in bij het zaalvoetbal. Zelf is ze lid van onze badmintonafdeling voor (jong) volwassenen en ze speelt elders ook zaalvoetbal. Daarnaast is zij aanvoerder van onze 'onofficiële' en vriendschappelijke damesploeg de Mikranettes.

" Bij Mikra heb ik zelf alle kneepjes van zowel badminton als zaalvoetbal geleerd. Dat geef ik nu graag door. Ik vind het fijn om de kinderen te zien groeien en een band met hen op te bouwen. Spaar mooie, fijne momenten en koester ze."
Luc DF
Badminton & Zaalvoetbal

Luc DF verzorgt de basis techniciteit bij onze allerjongste badmintonners. Zeer jonge en/of onervaren kinderen trainen eerst een aantal sessies met Luc DF zodat ze nadien andere groepjes kunnen vervoegen voor meer gevorderde en uitgebreide training.

Ik vind het leuk om kinderen in aanraking te laten komen met sport om op die manier hun liefde voor sport te laten ontwikkelen en groeien. Ik vind het ook belangrijk dat dit op een betaalbare manier kan. "
Ben
Zaalvoetbal

" Het is geweldig leuk om vooruitgang te zien bij de jonge spelers in de wetenschap dat ik er wellicht iets mee te maken heb. "